Wat betekent Kerstmis voor Honden ?

 

 
Honden beleven Kerstmis zoals hun gezin het beleeft. Een hond beseft natuurlijk niet welke religieuze betekenis Kerstmis heeft, maar geniet er wel van op zijn eigen manier. 

Kerstboom


Met Kerstmis haalt elk gezin een kerstboom in huis. De meeste honden vinden de geur van deze kerstboom interessant en zullen proberen hun sporen na te laten door er tegen te plassen. Honden zijn namelijk gewoon dat ze buiten in hun vrije zones bomen tegenkomen waar ze tegen mogen plassen. Wanneer er dan een boom in huis wordt gebracht, is dit een grote sensatie voor je viervoeter. Het baasje zal dus stappen moeten ondernemen om het plassen tegen de kerstboom te vermijden. En dit door bijvoorbeeld er voor te zorgen dat hij niet tot bij de boom geraakt door middel van een hekje. 

Versiering


De knipperende, heldere lampjes zijn zeer interessant voor de hond. Ook de kerstballen en de slingers zijn aantrekkelijk. Plotseling is er niet enkel een boom in huis, maar ook allerlei felle lichten en glitters. Honden houden er van om uit te halen naar alles wat ophangt. Hondeneigenaars vervangen daarom vaak glazen kerstballen door plastic exemplaren. 

Snoepstokjes


Sommige mensen hangen ook snoepstokjes aan de bomen of schouw. Het ritselen van de verpakking klinkt als muziek in de oren van je viervoeter. Ze associëren het geluid namelijk met talloze verwennerijen. Om je hond onder controle te houden, hang je de snoepstokjes best waar hij er niet bij kan. Beloon hem voor zijn goed gedrag door hem om de paar dagen een snoepstokje te geven. 

Cadeautjes


Pakjes met krakend papier van verschillende soorten vindt jouw hond ook zeer verleidelijk. Het is waarschijnlijk noodzakelijk om een hekje rond de boom en de pakjes te plaatsen. Jouw hond zal niet begrijpen waarom hij plotseling niet mag wat hij vroeger wel mocht. In plaats van te schreeuwen tegen je hond en hem slecht te laten voelen, is een hekje een mooi alternatief. Je moet een manier vinden om van de feestdagen te genieten samen met jouw hond. 

Feestelijk moment


Honden voelen het aan wanneer hun gezin gelukkig is. Kerstmis is voor hun ook een groot feest. Ze worden geconfronteerd met talloze verleidelijke geuren en krijgen meestal ook andere etensresten dan ze gewoon zijn. Er is een boom in huis, felle lichten, zoemende familieleden en liederen van vrolijkheid. Bovendien krijgt de hond rond deze tijd extra aandacht en knuffels. Het is een tijd van hoop, geluk, veiligheid en rust. 

www.hondencentrum.com