Essentiële Olie

10 redenen om voor Young Living te gaan

 

 

Essentiële oliën, pure, krachtige ondersteuning van natuurlijke afkomst

Essentiële oliën zijn een uniek geschenk uit de natuur. Herstellend, beschermend,  rustgevend en regenererend. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten. Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. Essentiële oliën ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes. Moderne onderzoeken tonen aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Van parfum en aromatherapie tot koken en medische doeleinden – essentiële oliën zijn al 6500 jaar een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Nadat hij persoonlijk de vele voordelen van essentiële oliën oliën had ervaren begon D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils, een persoonlijke campagne om de eeuwenoude geneeskunst van de essentiële oliën te promoten. Het resultaat? Een rijk assortiment van pure essentiële oliën met therapeutische werking, bestaande uit meer dan 140 enkelvoudige essentiële oliën en unieke composities, en de grootste gemeenschap van aanhangers van essentiële oliën die overtuigd zijn van het bereiken van welzijn door het zuiverste en krachtigste geschenk wat de natuur te bieden heeft.

Therapeutische werking:

De Young Living standaard

Er is een belangrijk onderscheid tussen essentiële oliën die gewoon goed ruiken en die oliën die een therapeutische werking hebben.

Onafhankelijke laboratorium testen bewijzen dat Young Living essentiële oliën ruim voldoen aan de strengste industriële voorwaarden en ze vaak zelfs overtreffen. Als beschermer van de geneeskrachtige werking van de planten handhaaft Young Living zeer hoge interne standaards, gebaseerd op onze strikte kwaliteitseisen. Deze standaard is bekend als de “therapeutische standaard”. Om zich te classificeren voor deze therapeutische standaard moet iedere essentiële olie deze graad van nature behalen, dat wil zeggen zonder hulp of manipulatie, en voldoen aan specifieke criteria op de 4 belangrijkste gebieden: planten, verwerking, puurheid en potentie.

 1. Planten

Young Living producten worden geproduceerd van zuivere planten die groeien in vruchtbare grond en worden op het juiste tijdstip geoogst. Er wordt geen gebruikt gemaakt van pesticiden maar alleen bestrijding met essentiële oliën en onkruid wordt met de hand (!!) gewied.

 1. Verwerking

Met grote aandacht en respect voor de unieke, aloude methodes van destillatie, hecht Young Living er grote waarde aan om de “levensenergie van de natuur” op zo’n natuurlijke wijze als mogelijk te behouden. Bij de destillatie wordt alleen puur bergwater gebruikt zonder enige toevoegingen. Young Living werkt met een beschermd destillatieproces waarbij de planten in edelstaal opgeslagen worden en bij lage temperatuur en lage druk verwerkt worden. Daardoor blijven de pure essences van de planten beter behouden evenals de hoge kwaliteit van de oliën.

 1. Puurheid

Onze eindproducten zijn 100 % zuiver dankzij het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsplanten en een zeer zorgvuldige verwerking. En niet door gecompliceerde raffineringsmethodes. De essentiële oliën van Young Living zijn volkomen puur en vrij van chemicaliën, pesticiden en zware metalen.

 1. Potentie

Om te garanderen dat onze producten de wereldwijde standaards overtreffen en kunnen voldoen aan onze nog hogere interne standaards voor potentie, analyseren wij het fytochemische* profiel van onze gebruiksklare oliën. Zo verzekeren wij dat alle belangrijke plantenbestanddelen in optimale hoeveelheden aanwezig zijn.

* Fytochemie: De fytochemie is het onderdeel van de chemie dat zich richt op inhoudsstoffen van planten. Zij tracht de chemische samenstelling van plantmaterialen vast te stellen en afhankelijk daarvan de plantensoort chemisch te controleren. Fytochemici beschrijven welke planten binnen één familie de hoogste concentraties van bepaalde inhoudsstoffen bevatten.

Wat zijn essentiële oliën en hoe is hun werking?

Essentiële oliën komen van bloemen, bladeren, hout en schors, wortels, zaden en schillen en hars, en ze zijn alles behalve vettig. Ze bestaan uit super kleine moleculen. Zo klein dat ze kunnen doordringen in alle cellen en zodoende hun werking hebben op de meest fundamentele niveaus in je lichaam.

Wat is het verschil tussen essentiële oliën en de oliën waarmee we koken/bakken?

De oliën waarmee we koken of waarin we bakken zoals: plantaardige olie, kokosolie, olijfolie en boter, bestaan uit grote vetcellen die niet in staat zijn in onze cellen te komen om daar hun werk te doen. De moleculaire structuur van essentiële oliën zijn zo klein, dat je ze alleen onder een microscoop kunt zien, hierdoor zijn ze ontzettend geconcentreerd. 1 kleine druppel essentiële olie van Young Living bevat 40 miljoen triljoen moleculen!!

Even terug naar school: Essentiële olie moleculen bestaan uit verschillende verbindingen. Er zijn drie verbindingen die hier belangrijk zijn: phenols, monoterpenes, sesquiterpenes.

Phenols:

 • Creëren een omgeving waar onvriendelijke bacteriën en virussen niet kunnen leven.
 • Zij maken alles schoon.
 • Als de receptoren van onze cellen niet schoon zijn, kunnen ze niet met ons lichaam communiceren. Door deze miscommunicatie kan ziekte ontstaan. Phenols maken deze receptoren schoon. (Is dit niet geweldig?)
 • Oliën die Phenols bevatten: Clove, Anice, Basil, Oregano, Thyme, Cinnamon.

Monoterpenes:

 • Het magische dat deze verbinding kan doen is: foute informatie in ons DNA herschrijven.
 • Deze stoffen komen in de meeste essentiële oliën voor, maar het meeste in: Grapefruit, Angelica, Frankincense, Pine, Peppermint.

Sesquiterpenes:

 • Deze moleculen leveren de zuurstofmoleculen in de cellen af.
 • Zij verwijderen en/of deprogrammeren fout geschreven codes in ons cellulair geheugen!
 • Oliën met veel sesquiterpenes: Cedarwoord, Vetiver, Sandalwoord, Ginger, Myhrr, Black Pepper, Frankincense.

Deze oliën werken op verschillende manieren om balans te brengen en onze lichamen te herstellen zoals ze moeten zijn.

Wat maakt dat Young Living zich onderscheidt van andere bedrijven?

De kwaliteit: Young Living bestaat al 20+ jaar en heeft als enige essentiële olie leverancier haar eigen boerderijen (7 stuks en 1 in de maak in Canada). En met het unieke ‘seed to seal’ proces… Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van het zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin.

Hier vind je wat leuke en interessante filmpjes die het hele proces laten zien: van ‘seed’ het zaadje tot ‘seal’ het sluiten van de flesjes.

Hoe kun je deze oliën gebruiken?

 • Verstuiven – Het verstuiven van essentiële oliën is zonder twijfel één van de beste manieren om thuis, op het werk of in de sauna de atmosfeer te zuiveren. De diffuser van Young Living is daar perfect voor.
 • Lokaal – Dit kan plaatselijk ofwel op de VitaFlex punten onder je voeten. Essentiële oliën worden heel makkelijk door de huid opgenomen. Het is voor sommige essentiële oliën aan te bevelen om ze te mengen met een draagolie (lees hier wat draagoliën zijn en welke je kunt gebruiken) om huidirritatie te voorkomen. Gebruik wel altijd biologische plantaardige oliën om te verdunnen. (Lees voor gebruik altijd eerst goed het label, hier staat vermeld welke oliën huidirritatie kunnen veroorzaken).
 • Kompres – Het gebruik van essentiële oliën op kompressen kan een verzachtende werking hebben op een rode of geïrriteerde huid of op lichte brandwonden. Het kan ook gebruikt worden om je spieren of gewrichten wat soepeler te maken.
 • Stoombad – Enkele druppels in een kom warm water brengen, zodat je de dampen ervan kunt inhaleren. Vooral veel gebruikt om de luchtwegen vrij te krijgen.
 • Bad – Essentiële oliën zijn van nature onoplosbaar in water. Ze zijn vetoplosbaar en lossen goed op in een plantaardige olie of in wat melk of room en kunnen dan aan het water toegevoegd worden. Echter is het ook mogelijk om een aantal druppels in bijvoorbeeld Epson zout te vermengen en dan aan het badwater toe te voegen.
 • Oraal – Sommige essentiële oliën kunnen oraal ingenomen worden. Het is wel aan te bevelen om dit correct te verdunnen waar nodig. Je kunt ze gebruiken in een glas water (citrusoliën), in een gerecht, een eetlepel rauwe honing of in een capsule (aangevuld met een goede olijfolie).

Hoe lang kun je essentiële oliën goed houden?

Je kunt 100% pure essentiële oliën heel wat jaren bewaren. Citrusolie ongeveer 3 jaar. Bewaar de flesjes goed afgesloten, op een koele, donkere en droge plaats.

10 redenen om voor Young Living te gaan

 • Je kunt deelnemen in het oogst en destillatie proces als je dat zou willen
 • Young Living beheert zijn eigen boerderijen
 • Elke batch wordt rigoureus getest en daarna nog eens door een externe partij
 • In plaats van pesticiden worden YL’s eigen essentiële oliën gebruikt
 • Al het wieden wordt handmatig gedaan
 • Young Living heeft al 20+ jaar ervaring
 • Young Living heeft ook de meest uitgebreide selectie van singles en blends oliën
 • En uit eigen ervaring is de customer service fantastisch
 • Het Seed to Seal garantie