C9 kuur en begeleiding

Gezond, Fitter en Energieker   

Soms heb je van die periodes en dan laat je de teugels iets meer  vieren  dan normaal. In drukke periodes of na de feestdagen, maar ook na de zomervakantie kan je blijven hangen in het wat vaker snacken, ongezond eten en worden de porties ook steeds groter. Dan heb je een soort RESET nodig.

De C9 kan je daar bij helpen, je volgt 9 dagen een reinigingskuur, voor veel mensen is het lastig om de knop om te zetten. Een duwtje in de rug is dan soms net wat we nodig hebben.  De C9 is een cleansing programma  voor een gezondere versie van jezelf, je kunt een goede start maken naar een gezondere levensstijl.

 

Heel leuk zo’n detox, maar wat belooft dit detox programma voor je te doen.

Je gaat er beter uitzien en je beter voelen.

Er zal evenwicht ontstaan in je lichaam waardoor voedingsstoffen optimaal opgenomen kunnen worden, je voelt je fitter en energieker en je kan je hongergevoel beheersen.

Eigenlijk dient de cleansing als een basis voor een fittere, gezondere en slankere versie van jezelf.

De C9 is een perfecte start om aan een gezonde levensstijl te beginnen of weer op te pakken. Het zorgt ervoor dat je EVEN goed gereset wordt en daarna kan je het doorpakken door gezond te gaan eten en leven.

 

Afspraak maken via de mail: j.holwerda10@kpnplanet.nl  of via telefoon 0519-241748 ma - vr tussen 19.00 - 20.00 uur.  Natuurlijk Mooi In Balans  Bartenswei 6 Niawier

 

Vaak krijg je tijdens kuur ontgiftingsverschijnselen waardoor veel mensen schrikken. Ze breken de kuur af ofwel zijn huiverig om überhaupt een kuur te doen.

Tot de meest voorkomende klachten die kunnen optreden aan het begin van een kuur, horen misselijkheid, vieze adem, stinkend zweet, hoofdpijn, duizeligheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen.
Deze verschijnselen treden zeker niet altijd op en ze zijn te voorkomen of te verminderen als je er voor zorgt dat de giftstoffen die deze verschijnselen veroorzaken op een adequate manier je lichaam verlaten.

Niet alleen het afvoeren van de afvalstoffen is belangrijk, ook de manier waarop ze vrijkomen. In welke hoedanigheid de afvalstoffen vrijkomen kun je zelf beïnvloeden. Hiervoor is het belangrijk dat je je goed voorbereid op een kuur. Begeleiding en ondersteuning bij een kuur is daarom geen overbodige luxe en hoor je hoe je met deze klachten kan omgaan.

Als je lichaam reeds klachten vertoont, wil dat zeggen dat de uitscheiding van afvalstoffen via de nieren, de lever, de darmen en de huid niet optimaal verloopt. Als je lichaam dus al niet optimaal functioneert in zijn uitscheiding en je ook nog je lichaam gaat stimuleren om meer opgeslagen afvalstoffen vrij te maken, ontstaan de typische ontgiftingsverschijnselen. Zeker wanneer je al klachten hebt, is daarom een kuur geen overbodige luxe.

Een kuur helpt je om gedoseerd opgeslagen giftstoffen vrij te maken en af te voeren. Daardoor wordt je zelfhelend vermogen weer geoptimaliseerd.
Vaak zie je in dit proces dat recente klachten weliswaar verdwijnen of minder worden, maar klachten die je jaren geleden had weer terugkomen. Deze verschijnselen zijn meestal van korte duur. En voor ons betekent dit dat het proces de goede kant uit gaat.
Tijdens een kuur zie je ook vaak dat acute klachten waaronder huidklachten zoals eczeem erger worden. Dit duurt meestal net zolang totdat de uitscheidingsorganen hun taak weer goed aankunnen en je huid dat dus niet meer op ongewenste wijze hoeft te doen.

Hoofdpijn
Wanneer je je lichaam zuivert betekent dit dat je misschien wel moet ‘afkicken’van bepaalde chemische stoffen, zoals bijvoorbeeld cafeïne, alcohol of suiker. Dit kan resulteren in bijwerkingen, zoals onder andere hoofdpijn. Het is heel normaal dat je hier last van krijgt. Drink veel water en/of kruidenthee en zorg voor voldoende rust en ontspanning.

Obstipatie: 
Aan het begin van een kuur kun je last krijgen van obstipatie (verstopping). Voornamelijk mensen die gewend waren om voorheen veel koffie te drinken kunnen hier last van krijgen. De cafeïne in koffie heeft namelijk een stimulerend effect op de darmen. Zorg ook dan dat je voldoende wat er blijft drinken. Meestal verdwijnt deze klacht na een aantal dagen.

Verhoogde darmactiviteit/diarree: 
In tegenstelling tot obstipatie kan het ook zijn dat je vaker per dag moet ontlasten, dat is heel normaal. Het is een teken dat je lichaam het voedsel wat je vanaf dag drie neemt goed verwerkt. Tijdens de eerste dagen kun je ook last krijgen van diarree. Dit is het gevolg van de verhoogde opname van vezels en van het feit dat het lichaam afval aan het uitscheiden is. Let goed op dat je voldoende vocht/water drinkt, hierdoor kan het lichaam niet uitdrogen.

Sneller gerriteerd: 
Je kunt tijdens een detox kuur sneller gerriteerd raken. Dit is een normale reactie van je lichaam, je lichaam is hard aan het werk en ondergaat grote veranderingen. Probeer stresssituaties (waar mogelijk) zoveel mogelijk te vermijden en ga indien mogelijk lekker sporten/lopen/fietsen.

Vermoeidheid:
Wanneer je lichaam begint te ontgiften, moeten je organen ineens veel harder werken, waardoor vermoeidheid kan ontstaan. Gelukkig duurt dit meestal maar enkele dagen, daarna zal je je veel energieker voelen. Wanneer de vermoeidheid te lang duurt kan dat een teken zijn dat je te weinig gegeten hebt. Neem dan extra van blz 14.

Slechte adem:
Als je aan het detoxen bent kun je last krijgen van een slechte adem. Dit komt doordat er gifstoffen vrijkomen in het lichaam en het lichaam zich ontdoet van deze gifstoffen. Dit kan ook gebeuren als je bezig bent met afvallen. Wanneer je op een lage calorie inname zit, gaat je lichaam over van koolhydraatverbranding naar vetverbranding. Dit proces heet ketose. Je kunt hierbij last hebben van een slechte adem of een metaalachtige smaak in je mond.

Veranderingen van de huid:
Het kan zijn dat je vlekken op je huid krijgt of dat je last krijgt van oneffenheden/bultjes op je huid (hoofd en andere lichaamsdelen). Met name laatstgenoemde komt vaker voor tijdens een kuur. De huid is ons grootste orgaan en het is ook de meest voor de hand liggende plaats voor het verwijderen van de gifstoffen. Via de poriën ontdoet het lichaam zich van gifstoffen. Een oplossing is veel water of kruidenthee drinken. Verder wordt tijdens eenkuur ook de bloedsomloop beter, dit kan resulteren in meer kleur op de wangen. Maak je geen zorgen, al deze symptomen zullen uiteindelijk na een paar dagen weer verdwijnen en al vrij snel zal je huid veel gladder aanvoelen en gaan stralen.

Kortom, weet wat er eventueel kan voorkomen tijdens een kuur en ben er op voorbereid. Zorg voor goede begeleiding en vooral......

Weet dat het "normaal" is als je deze klachten ondervind en dat het komt door het ontgiften en niet door het gebruik van de C9.

Tot slot......
Raadpleeg altijd een arts als u onder medische behandeling staat.

Bron: internet